Werkkleding en bescherming tegen de zon

Werkkleding en bescherming tegen de zon 

De zon kan veel schade toebrengen aan je huid. Zelfs op bewolkte dagen is er UV-straling aanwezig die nadelige gevolgen voor de gezondheid van je huid kan hebben. Bij verbranding ontstaan er sproeten, witte vlekken of bultjes die ernstige problemen kunnen veroorzaken. Wie veel buiten werkt heeft daarom goede bescherming nodig tegen de UV-straling. 

UV Block tegen UV-straling 

Werkkleding dat zeer geschikt is om zonnestralen te weren is kleding met een UV Block. De werkkleding bevat een sun protection factor (SPF). Dit middel zorgt dat de zon je huid nauwelijks kan beschadigen. Het werkt eigenlijk als zonnebrand. De zonwerende werkkleding is net als zonnebrand verkrijgbaar in verschillende factoren. De laagste bescherming laat 50 procent UV door en weert de andere 50 procent. De hoogste factor weert meer dan 98 procent van de straling. Afhankelijk van je type huid kun je hier een keuze in maken. De één loopt nu eenmaal sneller verbranding op door de zon dan de ander. Denk er wel aan dat als je bijna heel de dag buiten werkzaam bent het toch verstandig is om de hoogste bescherming te nemen. Op het eerste gezicht lijkt de zon misschien niet zo sterk, maar aan het einde van de werkdag heb je er vaak meer last van dan gedacht. 

Verkoeling tijdens warme temperaturen 

In de warme zomermaanden is werken zwaar. De hoge temperaturen zorgen dat je meer zweet. Dit geeft een vies en ongemakkelijk gevoel. Het zorgt daarnaast voor nare luchten. Naast een UV Block zijn er ook mogelijkheden om te kiezen voor werkkleding met een hoog ademend vermogen. Deze werkkleding voert het vocht goed af en zorgt dat het verdampt. Zo blijft je kleding droog, hygiënisch en het helpt om je lichaamstemperatuur constant te houden. Dat laatste punt is zeker in de zomermaanden ook iets waar je goed op moet letten. Bij warme temperaturen moet je lichaam harder werken en kan het al snel gebeuren dat je lichaam oververhit raakt. In de warme maanden kiezen voor werkkleding met een hoog ademend vermogen zorgt er dus voor dat:

  • Vocht goed wordt afgevoerd;
  • de kleding hygiënischer blijft;
  • je lichaamstemperatuur constant blijft en je oververhitting voorkomt. 

Bescherm je hoofd en je ogen 

Als je werkzaamheden zich voornamelijk buiten afspelen, schijnt de felle zon heel de dag op je hoofd en in je gezicht. Je hoofdhuid is zeer kwetsbaar. Zeker mensen die geen haar meer hebben moeten goed oppassen. De zon op je gezicht geeft veel pijn aan je ogen. Het licht is erg sterk en je knijpt daardoor veel met je ogen. Dit veroorzaakt vaak vermoeide ogen en hoofdpijn. Bescherm deze delen van je lichaam daarom goed. Kies een goede pet en een professionele zonnebril om schade te voorkomen. 

Winkelwagen