Reflecterende werkkleding voor wegwerkers

Opvallen bij gevaarlijke situaties met reflecterende werkkleding 

Reflecterende werkkleding is erg belangrijk voor mensen die op gevaarlijke plekken werken. Denk aan mensen die werken langs de weg, bij het spoor, op een bouwplaats of in het donker. Het is van groot belang dat zij gezien worden. De juiste werkkleding helpt daarbij. Zo worden deze mensen goed zichtbaar. Reflecterende werkkleding verkleint de kans op ongelukken aanzienlijk. 

Reflecterende werkkleding wordt in drie veiligheidsklassen ingedeeld. Afhankelijk van de situatie moet de werkkleding aan bepaalde eisen voldoen en voor elke situatie zijn er verschillende kledingstukken die nodig zijn voor optimale zichtbaarheid en veiligheid.  

Reflecterende werkkleding – klasse 1 

Kleding uit deze klasse wordt gedragen in situaties met een redelijk laag risico. Vaak kunnen de kledingstukken over de gewone kleding gedragen worden, zoals een veiligheidshesje. Het wordt gedragen om extra op te vallen. Het wordt bijvoorbeeld gedragen door mensen die een controle uitvoeren op een bouwplaats of door verkeersregelaars die werkzaam zijn op een weg waar de maximumsnelheid 30 kilometer per uur is. 

Producten die horen bij klasse 1 zijn bijvoorbeeld:

Tricorp veiligheidsvest

Tricorp pet

Reflecterende werkkleding – klasse 2 

Voor werk dat meer risico vormt is reflecterende werkkleding uit klasse 2 nodig. De kleding wordt gedragen bij werkzaamheden die overdag of in de schemer worden uitgevoerd langs de openbare weg en binnen de bebouwde kom. Weggebruikers kunnen overdag situaties beter overzien. Mensen die aan de weg werken vallen sneller op en hebben niet de allerhoogste bescherming nodig. Langs de wegen waar wordt gewerkt mogen weggebruikers niet harder rijden dan 50 kilometer per uur. 

Producten die horen bij klasse 2 zijn bijvoorbeeld:

Santino sweater Helsinki

Blåkläder shirt

Reflecterende werkkleding – klasse 3

De kleding uit deze klasse wordt gedragen bij werkzaamheden die op zeer gevaarlijke plekken plaatsvinden, bijvoorbeeld langs de snelweg of in het donker. In tegenstelling tot klasse 1 en 2 zit er veel meer reflecterend materiaal verwerkt in de werkkleding voor een extra hoge zichtbaarheid. De armen en benen moeten volledig bedekt zijn. 

Producten die horen bij klasse 3 zijn bijvoorbeeld:

Tricorp fleecejack RWS

Bestex werkjas

Bedrukken en borduren van reflecterende kleding 

Aan reflecterende werkkleding zijn strenge eisen verbonden. Logo’s mogen niet zomaar op de kleding aangebracht worden. Mocht u dit toch graag willen, dan kunt u contact met DC Vakkleding opnemen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor bedrukken en borduren

Het reinigen van reflecterende werkkleding 

Controleer de wasvoorschriften van de reflecterende werkkleding goed. Dit geldt voor alle kledingstukken, maar aan het reinigen van reflecterende werkkleding kunnen extra regels zitten. Het is van groot belang dat de kleding zijn werk goed blijft doen. In een aantal gevallen moet de kleding zelfs chemisch gereinigd worden. 

Winkelwagen