Fiscaal aftrektbaar - DC Vakkleding

Hoe zit het met?…Bedrijfskleding en de belastingdienst?

DC Vakkleding is alweer vele jaren hét adres voor bedrijfskleding op maat. Voor iedere branche zijn in de ruime, moderne winkel aan de Dordtse Kil 3 (gratis parkeren voor de deur!) vele gepaste outfits te vinden. Een kleine greep uit dit aanbod: zorgkleding (zorgpolo’s, -tunieken, doktersjassen et cetera), beroepskleding (bijvoorbeeld monteurs-, las- en schoonheidsspecialistenkleding), werkkleding (denk aan werkbroeken, -jassen en reflecterende kleding) en horecakleding (als schorten, koksmutsen en bedieningskleding). Volop keuze dus bij DC Vakkleding. Rest er voor de starter nog één vraag, hoe zit het met de rekening? Is een werkoutfit eigenlijk fiscaal aftrekbaar?     

Wanneer is werkkleding fiscaal aftrekbaar?

1. Het antwoord is te vinden op de website van de Belastingdienst. Die als allereerst werkkleding definieert als: ‘kleding die u (bijna) uitsluitend kunt dragen in het kader van uw onderneming.’ Dit moet uiteraard blijken uit ‘de uiterlijke kenmerken van de kleding, bijvoorbeeld: een uniform of overall’.

2. En is de kleding ook geschikt om buiten de onderneming te dragen? ‘Dan moet de kleding zijn voorzien van een beeldmerk met een oppervlakte van minimaal 70 cm2. Het beeldmerk moet verwijzen naar de onderneming.’ In dit geval is de werkkleding dus fiscaal aftrekbaar.

In het handboek Loonheffingen (juli 2022), dat te downloaden is op de site van de Belastingdienst, zijn nog meer voorwaarden te vinden waaraan de kleding eventueel kan voldoen. 

Wanneer u als werkgever bedrijfskleding laat reinigen, zijn ook deze kosten weer fiscaal aftrekbaar!

Uiteraard kunnen wij u precies vertellen wanneer uw werkkleding fiscaal aftrekbaar is! Stuur een mail of neem telefonisch contact op. Dan zorgen wij voor een voorstel welke voldoet aan de eisen!

Nieuwsgierig naar het aanbod van DC Vakkleding? Neem een kijkje op www.dcvakkleding.nl of breng een bezoek aan de winkel die te vinden is aan de Toermalijnring 1200 (Dordtse Kil 3). Het laten bedrukken van het bedrijfslogo op de kleding behoort tot één van de vele mogelijkheden bij DC Vakkleding. Logo’s laten borduren is ook een optie! De openingstijden van DC Vakkleding zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Bellen en/of mailen kan natuurlijk ook! Tel. 078-6170868 of mail naar [email protected].

Winkelwagen