Het belang van goede werksokken

Het belang van goede werksokken 

Over goede werkschoenen wordt vaak nagedacht. Ze moeten namelijk je voeten beschermen tegen stoten en vallende objecten. Waar minder of niet over nagedacht wordt zijn werksokken. De meeste mensen denken dat alle sokken geschikt zijn om aan te trekken en zien het belang van een goed en stevig paar niet in. Maar de juiste werksokken beschermen uw voeten tegen blaren, tegen kou of zorgen voor een goede ventilatie en voorkomen onaangename geuren. 

Antibacteriële werksokken voorkomen een vies gevoel 

We weten het allemaal. Door het dragen van afgesloten werkschoenen krijgt u last van zweetvoeten, wanneer het vocht niet goed kan worden afgevoerd. De bacteriën op uw voeten zorgen voor een ongewenste geur en kunnen zelfs ontstekingen en andere voetaandoeningen veroorzaken. De juiste werkschoenen schelen al een hoop, maar gecombineerd met een aansluitend paar werksokken? Dan hoeft u zich vrijwel geen zorgen meer te maken en heeft u de hele dag frisse en droge voeten. Antibacteriële werksokken zijn meestal gemaakt van bamboe. Dit absorbeert veel meer vocht dan katoen en heeft een hoog ademend vermogen. De stof heeft een antibacteriële werking.  

Pijnlijke plekken op je voeten door wrijving 

Blaren op de voeten zijn een probleem waar veel mensen last van hebben. Het is huid waar vocht onder zit. Dit zorgt voor ongemak en pijn. Ze ontstaan door wrijving en dit komt voor wanneer de voeten te weinig of te veel ruimte in de schoenen hebben. Maar ook bij het gebruik van verkeerde werksokken kan het mis gaan. Te grote of te kleine sokken zorgen voor wrijving in de schoenen waardoor de sokken sneller slijten en er blaren ontstaan. 

Koud en warm 

Last van koude voeten? Werkt u in een omgeving waar het koud is? Kies dan voor werksokken die uw voeten goed isoleren. Bij koude voeten daalt uw hele lichaamstemperatuur. Dit is slecht. Het vergroot de kans op verkoudheid en griep. Het geeft u de hele dag een naar gevoel en in het ergste geval kunt u zelfs flauwvallen. Thermosokken zijn speciaal ontworpen om uw voeten warm te houden. De werksokken zijn zo gemaakt dat ze vocht afvoeren en een ademende werking hebben en het comfort en de warmte bieden die u nodig heeft. De tegenstanders van de thermosokken zijn de verkoelende werksokken. Deze zijn zeer geschikt voor de zomer. Ze ventileren goed en verkoelen uw voeten. Zo wordt het zweten minder. Zweet wat wel vrijkomt wordt afgevoerd.  

Winkelwagen