Je knieën beschermen

Bescherm uw knieën 

Wanneer u veel op uw knieën werkt zonder de juiste bescherming zult u al snel pijn krijgen. Kniebeschermers zijn een uitstekend hulpmiddel die voorkomen dat u schaafwonden oploopt en last krijgt van uw gewrichten. Welke kniebeschermers bij u passen is afhankelijk van uw werksituatie.

Hovenier, stratenmaker en schilder. Het zijn een aantal beroepen waarbij veel op de knieën wordt gewerkt. Zonder goede kniebeschermers neemt u verkeerde houdingen aan die niet alleen klachten aan de knieën veroorzaken, maar ook aan de benen, rug en schouders. Deze klachten kunnen na verloop van tijd erger worden en zorgen uiteindelijk voor chronische pijn. Neem op tijd maatregelen en voorkom blessures. 

Verschillende soorten hulpmiddelen om je knieën te beschermen 

Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen om uw knieën te beschermen. Het meest bekende zijn de kniematten. Deze hulpmiddelen worden niet alleen op het werk gebruikt, maar ook privé. Mensen gebruiken ze bijvoorbeeld tijdens het werken in de tuin. Het is een stevig product dat makkelijk meegenomen kan worden. 

Kniestukken

Veel werkbroeken bevatten een ruimte bij de knieën waar kniestukken in geplaatst kunnen worden. Bij een aantal zijn deze stukken al verwerkt in de werkbroek. Het voordeel van een werkbroek met uitneembare kniestukken is dat ze makkelijk vervangen kunnen worden bij slijtage. Ze blijven goed op hun plek zitten. Je kunt je daardoor snel en makkelijk verplaatsen.

Kniebeschermers 

In de zomer, wanneer u een werkbroek aantrekt met korte pijpen, zult u losse kniebeschermers nodig hebben. Deze hulpmiddelen kunnen om de knieën heen vastgemaakt worden. Het is belangrijk om ze goed te plaatsen, zodat ze maximale ondersteuning bieden aan uw knieën. Kniebeschermers kunnen ook weer makkelijk worden afgedaan. Deze producten zijn verkrijgbaar met een vlakke buitenzijde en een geribbelde buitenzijde. Uiteraard geeft geribbeld meer grip. 

Winkelwagen