Up zorgschoenen

Natuurlijk Comform

Up staat voor natuurlijk conform. Het merk gelooft dat het mogelijk is om mooie schoenen te maken zonder de planeet te belasten. De reis naar een duurzame wereld is lang, maar samen zetten we de eerste stap. De schoenen zijn ideaal voor een aantal verschillende beroepen, waaronder zorgmedewerkers.

Up zorgschoenen
Up shoewear

Bij alle verpakkingen en materialen probeert Up een zo duurzaam mogelijke optie te kiezen. Niet alleen omdat dit noodzaak is, maar ook als signaal naar de wereld: de duurzame opties zijn aanwezig. Laten we ze ontdekken en er ook gebruik van maken.

De veters van Up zorgschoenen zijn gemaakt van ecologisch katoen en de wol komt uit Australië. Daar vonden zij de beste Merinowol: vochtafdrijvend en supercomfortabel. Het houd je voeten in de zomer koel en in de winter warm.

De combinatie van de wol, het latex voetbed en het gebruik van een superlichte EVA-zool geven je het gevoel te lopen op wolken. Alleen zonder schoenen loop je nog lichter.

De natuurlijke materialen worden geweven en geassembleerd in Zuid-Korea en gemaakt in een specifiek gekozen kleine fabriek in Vietnam.
Het merk gelooft in meerdere levens. Elke Up PET-schoen is geproduceerd uit gerecyclede PET-flessen. PET kan steeds weer gerecycled worden: goed voor mens en milieu.

Stichting Up

Met elk paar UP schoenen dat verkocht wordt, wordt de stichting UP gesteund om zo samen aan een betere toekomst voor de planeet en haar bewoners te werken. Dit is een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en biedt een veilige werkomgeving voor deze mensen om te integreren in de maatschappij. Daarbij spelen de schoenen ook een belangrijke rol. De cliënten van de dagbesteding helpen bovendien bij het hele proces van ontwerp tot verkoop van de schoen.

Het duurzame en maatschappelijke doel van dit merk zorgt dat ook jij kan meehelpen aan een betere toekomst.
DC Vakkleding is er trots op officieel dealer te zijn van dit natuurlijke, enorm duurzame en maatschappelijke merk